Fläskfile med sparrisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fläskfile med sparris

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Fläskfilé
    • 200 gram

      Räkor (rensade)
    • 1 burk

      Vit sparris (burk)
    • 2 msk

      Smör
    • 1 msk

      Vetemjöl
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
      Skala och koka potatis (eller råstek).
       
    2. Skär fläskfilén i lagom tjocka skivor. Blanda mjöl, salt, peppar och vänd fläskfilen däri. Hetta upp smöret i en (ugnsfast) stekpanna och stek köttet på medelhög värme i ca 2 min på varje sida.
       
    3. Lägg i ugnssäker form och sätt in i ugnen.
      Låt fläskfilen steka färdigt i mitten av
      ugnen i ca 5 min.
       
    4. Lägg två köttbitar på ett lager med sparris. Toppa med räkorna.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

JÄMFÖR

Filé Oscar

Filé Oscar

  • 50 min
  • 11 Ingredienser
  • Medel
Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Beska fläsk- och korvrätter hör till ovanligheterna men förekommer. T.ex. kan en i övrigt neutral, mild eller lätt salt kötträtt smakdomineras av en besk sallad t.ex. endiv, escarol, rosé och ruccola utan dressing. Sparris är en annan   LÄS MER
Kockens tips!

Denna rätt är en billigare och enklare variant av den klassiska lyxrätten "Kalvfilé Oscar" som innehåller kalvfilé, hummer, tryffel, färsk vit sparris och choronsås.

Kommentar
Liknande recept
Om oss