Tagliatelle med sparris & kräftstjärtarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tagliatelle med sparris & kräftstjärtar

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 15 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Tagliatelle (bandpasta)
    • 1 knippe

      Grön sparris (färsk)
    • 250 gram

      Kräftstjärtar (burk exkl spad)
    • 2 dl

      Kräftspad
    • 2 dl

      Matlagningsgrädde
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 0.50 tsk

      Dragon (torkad)
    • 0.50 tsk

      Timjan (torkad)
    • 1 krm

      Vitpeppar (nymald)
    • 2 msk

      Hummerfond (konc)
    • 2 msk

      Fiskfond (konc)
    • 3 msk

      Smör
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • Tillbehör:
    • 1 knippe

      Rucolasallat
    •  

      Parmesan (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Skölj och skär sparrisen i "slantar". Stek sparrisen i olivolja på medelvärme tills de börjar ta färg. Riv över parmesansost och ställ dem åt sidan.

    2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i tagliatellen. Låt pastan koka på medelvärme i ca 10 min (tills den är al dente). Gör såsen under tiden.

    3. Sås: Smält smöret i en stor kastrull. Vispa ner mjölet och häll på kräftspad, grädde, créme fraiche, fond och kryddor. Koka ihop på medellåg värme. Smaka av (späd med vatten om den är för salt).

    4. Tag av kastrullen från plattan och rör ner sparris och kräftstjärtar i såsen. Lägg upp tagliatelle och kräftsåsen på tallrikar. Garnera med rucola och riven parmesan.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Färska kräftor och kräftspad kan bytas ut mot kräftstjärtar i lag (spad). Lagen används då som kräftspad.

Kommentar
Om oss