Dubbelkotlett med mögelostsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Dubbelkotlett med mögelostsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.20 kilo

      Fläskkotlettrad
    • 2 liter

      Mjölk
    • 1 styck

      Morot
    • 5 styck

      Kryddpepparkorn
    • 0.50 tsk

      Senapsfrö
    • 6 styck

      Kryddnejlika
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 msk

      Worcestershiresås
    • 200 gram

      Blue cheese
    • 3 msk

      Smör
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 200 gram

      Sockerärter
  • Gör så här:
    1. Koka kött: Skär kotlettraden i dubbel-kotletter och lägg i en gryta.
      Häll på mjölk så att mjölken täcker köttet.
      Tillsätt skalad, skivad morot och kryddor.

      Låt koka på svag värme i cirka 1,5 timme, tills köttet börjar släppa benet.

    2. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

    3. Grönsaker: Ansa och lättkoka. Morötter 5-10 minuter och ärterna någon minut.

    4. Sås: Hetta matfett i en kastrull på medel-värme. Tillsätt worchestershiresås och fond under vispning. Stäng av plattan och låt kastrullen stå kvar på plattan. Lägg i ost och låt den smälta innan servering.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläskkött är ganska ofta salt i sig t.ex. kassler eller rimmat fläsk, eller så saltas köttet rikligt vid tillagning. Klassisk salt rätt är stekt fläsk med löksås. Grillade rätter är ofta salta och fet, kraftfull mat kräv  LÄS MER
Kommentar
Om oss