30 min
15 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
600 gram
Falukorv1 msk
Apelsinjuice1 styck
Skal från apelsin1 klyfta
Vitlök1 styck
Gul lök1 tsk
Oregano (torkad)2 msk
Rapsolja (nötig)300 gram
Matvete0.50 styck
Grönsaksbuljongtärning1 tsk
Rapsolja (blommig)100 gram
Syltlök100 gram
Saltgurka (inlagd)1 tsk
Curry50 gram
Färskost1 dl
Yoghurt (grekisk)Sätt ugn på 150°C.
Curryröra: Mixa alla ingredienser till en röra.
Skär lök i båtar. Skär falukorv i skivor.
Lägg korven i smord ugnsfast form och strö på lökbåtar i ett jämt lager. Blanda apelsinjuice, skal och pressad vitlök med rapsolja. Häll eller pensla på apelsinblandningen på korven. Stek korven i ugn cirka 15 minuter.
Koka matvete enligt förpackningen tillsammans med buljong och oregano. Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt rapsolja och servera omgående.
KOCK: KocklandslagetKocklandslaget
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu