Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano

Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Falukorv
    • 1 msk

      Apelsinjuice
    • 1 styck

      Skal från apelsin
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 tsk

      Oregano (torkad)
    • 2 msk

      Rapsolja (nötig)
    • Tillbehör:
    • 300 gram

      Matvete
    • 0.50 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk

      Rapsolja (blommig)
    • Röra:
    • 100 gram

      Syltlök
    • 100 gram

      Saltgurka (inlagd)
    • 1 tsk

      Curry
    • 50 gram

      Färskost
    • 1 dl

      Yoghurt (grekisk)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugn på 150°C.

    2. Curryröra: Mixa alla ingredienser till en röra.


    3. Skär lök i båtar. Skär falukorv i skivor.

    4. Lägg korven i smord ugnsfast form och strö på lökbåtar i ett jämt lager. Blanda apelsinjuice, skal och pressad vitlök med rapsolja. Häll eller pensla på apelsinblandningen på korven. Stek korven i ugn cirka 15 minuter.


    5. Koka matvete enligt förpackningen tillsammans med buljong och oregano. Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt rapsolja och servera omgående.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss