Chiligrillat kycklingbröst i baconpaketBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chiligrillat kycklingbröst i baconpaket

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal filéer

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 8 skiva

      Bacon
    •  

      Chilipulver
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut filéerna och bacon ur kylen. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.

    2. Krydda filéerna med chilipulver. Linda bacon runt filéerna.

    3. Grilla på indirekt värme, eller 10 cm över glöd. Grilla kycklingen 5-7 min på var sidan till fin färg och tills de blivit genomstekta. Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet, som skall vara vitt rakt igenom.

    4. Låt köttet vila 5 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Grillad skivad bakpotatis

Grillad skivad bakpotatis

  • 15 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimma  LÄS MER
Kockens tips!

Kycklingbröst är magert kött varför de helst bör späckas med t.ex. bacon runt köttet. Utan bacon bör köttet penslas med lite matolja. Grilltiden förkortas något utan bacon. Värmen får inte vara för hård för att kycklingen skall bli genomstekt utan att bli bränd.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingfilé i baconpaket
Om oss