Vilda Grytan

Vilda Grytan

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 1 kilo

      Älg (grytbitar)
    • 2 styck

      Gul lök (hackad)
    • 400 gram

      Svamp t.ex. kantareller
    • 500 gram

      Morot
    • 7 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Köttbuljongtärning
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 1 msk

      Vinbärsgelé (röd)
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 1 dl

      Grädde
    • 1 kilo

      Potatis (kokt)
  • Gör så här:
    1. Tärna köttet i 2x2cm kuber. Och bryn det i en stekpanna med lite smör. Lägg köttet i en gryta. Salt och peppra.
    2. Bryn löken och lägg den i grytan.Skölj ur stekpannan, och häll skyn i grytan.
    3. Späd grytan med vattnet, och lägg i buljongtärning i grytan med enbär och gelén.
    4. Koka tills köttet är nästan mört. Tiden varierar pga köttets kvalitet.
    5. Tärna kålrot och morot och bryn dom i lite smör. Och lägg det i grytan. Låt puttra en stund till.
    6. Stek kantarellerna knapriga i lite smör och salta och peppra dom och lägg sedan dom i grytan.
    7. Red ev grytan. Smaka av och salta och peppra efterhand. Häll på 1 dl grädde om så önskas.
Kockens tips!

Serveras med kokt potatis. Kommentera gärna om ni har något ni undrar! :)
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vild taco

Vild taco

35 minMedel

0 voting
Vild makaronipytt
Om oss