15 min
8 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
3 klyfta
Vitlök2 styck
Ägg (gula)2 tsk
Citronjuice1 tsk
Citronskal (rivet)2 krm
Salt2 dl
Matolja (neutral, ej oliv)t.ex. raps- el. majsolja
Ger 0.8 dl sås/portion
KOCK: PiaPia
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
ALTERNATIV
Passar väl till fiskrätter, fisksoppor och skaldjursrätter.
Om såsen skurit sig: Lägg en äggula i en ren skål och tillsätt lite i taget av majonnäsen under kraftig omröring. Alla ingredienser och skål skall ha samma temperatur för att såsen inte skall skära sig.
Majonnäs och smaksatt sådan kan blandas i en matmixer och blir då fastare i konsistens pga fettkulorna slås sönder. Olja tillsätts droppvis på samma sätt som ovan.