Citron- & limesillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Citron- & limesill

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 24 h )

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 styck

      Salt sill (urvattnad)
    • 1 styck

      Gul lök
    • Marinad:
    • 0.50 dl

      Ättikssprit (12%)
    • 2 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Citron
    • 1 styck

      Lime
    • 10 korn

      Vitpeppar (hel)
    • Tillbehör:
    •  

      Zestjärn
  • Gör så här:
    1. Finstrimla citron- och limeskal med ett zestjärn eller rivjärn (ej vitt kött).
       
    2. Rulla citron och lime (för att få ut mer saft) och pressa ut saften i en skål. Blanda med de strimlade skalen och övriga marinad­ingredienser.
       
    3. Skala och finstrimla lök. Skär sillen i bitar och lägg i en bunke, varvat med lök. Häll marinaden över och låt stå i minst 1 dygn.

KOCK: Tyrol, SthlmTyrol, Sthlm

Uppdragsgivare:www.tyrol.se/matdryckwww.tyrol.se/matdryck

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på:  Tyrols vilda julbord 

Kommentar
Liknande recept
Om oss