15 min
8 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
3 klyfta
Vitlök2 styck
Ägg (gula)1 dl
Crème fraiche2 krm
Salt1 krm
Vitpeppar (nymald)Matolja (neutral, ej oliv)
t.ex. raps- el. majsolja
Ger 1 dl/portion
KOCK: PiaPia
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Används i stället för aioli när en mild krämig sås önskas. Passar bra till fiskrätter, soppor, eller som dippmix.
Används i stället för aioli när en mild krämig sås önskas. Passar bra till fiskrätter, soppor, eller som dippmix.
Om majonnäsen skurit sig: Lägg en äggula i en ren skål och tillsätt lite i taget av majonnäsen under kraftig omröring. Alla ingredienser och skål skall ha samma temperatur för att såsen inte skall skära sig.
Majonnäs kan blandas i en matmixer och blir då fastare i konsistens pga fettkulorna slås sönder. Olja tillsätts droppvis på samma sätt som ovan.