Aligatorfilé cajun med piquanteratatouilleBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Aligatorfilé cajun med piquanteratatouille

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Alligatorfilé
    •  

      Vetemjöl
    • 1.50 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Ratatouille:
    • 4 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Purjolök
    • 2 styck

      Paprika
    • 400 gram

      Krossade tomater
    •  

      Tabascosås
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis till maten?
  • Gör så här:
    1. Ansa och strimla paprika.
      Skiva den gröna delen av purjolöken.

    2. Ratatuille: Häll vatten, purjo, paprika och krossade tomater i en stekpanna och låt småkoka på låg värme i 45 minuter.
      Smaka av med salt, peppar och tabasco.
      Gärna rikligt med tabasco.

    3. Skala och koka ev. potatis.

    4. Vänd alligatorfiléerna i mjöl.
      Hetta upp matfett i en stekpanna och stek under lock på medelhög värme filéerna i 5 minuter på var sida.

    5. Skär köttet i bitar. Lägg upp ratatouillen på tallrik och köttet ovanpå.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kockens tips!

Krokodil (djupfryst) kan man hitta i specialistbutiker om man har tur. Hur det smakar? Ett mellanting mellan stekt plattfisk och kyckling. Gott, men inte unikt. Bör passa de flestas smak. Köttet är magert med hög proteinhalt. Svans och käkparti smakar bäst.

Kommentar
Om oss