Sotare i pannaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sotare i panna

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Sill/strömming (filéer)
    •  

      el. småabborre (hel)
    •  

      Matolja
    •  

      Salt
    • Aromsmör:
    • 50 gram

      Smör el. margarin
    • 4 msk

      Dill (finhackad)
    •  

      el. persilja
    • 1 tsk

      Citronjuice
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Aromsmör: Smöret bör vara rumsvarmt.
      Mjukrör smör med lite salt och citronjuice.
      Finhacka dill/persilja och rör ner i smöret.
      Rulla smöret till en stav i aluminiumfolie.
      Lägg i kylskåp eller frys.

    2. Strömming: Skölj den. Lägg i plastpåse.
      Tillsätt salt och lite matolja. Skaka påsen.
      Låt helst ligga kallt 1 timme.

    3. Potatis: Skala och koka potatis.

    4. Halstring: Hetta upp en (grill-)panna utan matfett så att den ryker.

      Halstra strömmingen till brunsvart färg och så att den får blåsig yta.

      Vänd (dock inte för tidigt, skinnet lossnar).

    5. Ta ut smöret och skiva.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Potatismos

Potatismos

  • 30 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Rårörda lingon

Rårörda lingon

  • 10 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kockens tips!

Förr i tiden hände det att man anrättade strömmingen direkt på spisen, utan att använda panna. Den blev då bränd och svart, eller snarare sotig.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Råstekt potatis i panna
0 voting
Pytt i panna

Pytt i panna

35 minEnkelt

Om oss