Panerad strömming helt enkeltBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Panerad strömming helt enkelt

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Sill/strömming (filéer)
    •  

      el. orensad strömming
    • 50 gram

      Matfett till stekning
    • 2 dl

      Ströbröd
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 0.50 dl

      Mjölk (el. grädde)
    • Tillval:
    • 2 dl

      Lingonsylt (rårörda)
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis.

    2. Häll ströbröd med lite salt i en plastpåse. Stoppa ner strömming och skaka om. Om strömmingen är torr blöt den först med lite matolja.

    3. Hetta upp rikligt med matfett i en panna och stek strömmingen gyllenbrun på medelhög värme. Lägg upp strömmingen i en hög på en tallrik allteftersom, så att de håller sig varma.

    4. Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk, grädde eller smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

    5. Servera gärna (rårörd) lingonsylt till.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Rårörda lingon

Rårörda lingon

  • 10 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stekt abborre helt enkelt
0 voting
Fläskkotlett helt enkelt
Om oss