Stekt abborre helt enkeltBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stekt abborre helt enkelt

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Abborre (hel, rensad)
    • 200 gram

      Kantareller (färska)
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Rensa svamp och fisk.
      Häll mjöl på en tallrik.
      Häll upp lite mjölk i en djup tallrik.
      Rör ut lite salt och peppar i mjölken.

      Vänd fiskfileérna i mjölkblandningen och därefter i mjölet.

    2. Skala och koka potatis.

    3. Stek kantarellerna först några minuter i torr panna tills vätskan dunstat. Tillsätt smör och stek till fin färg. Salta, peppra.
      Lägg åt sidan.

    4. Stek aborrfiléerna i smör ett par minuter på var sida tills de blir gyllenbruna. Lägg tillbaka svampen så att den blir varm.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Med lite tur drar man upp en par abborrar och hittar kantareller i skogen. Då passar det att ha detta recept i bakfickan.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stekt abborre

Stekt abborre

30 minEnkelt

0 voting
Fläskkotlett helt enkelt
Om oss