Wokade heta tigerräkorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Wokade heta tigerräkor

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 35 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 450 gram

      Tigerräkor
    • 25 gram

      Ingefära (färskriven)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 tsk

      Chilipulver
    • 1 tsk

      Gurkmeja (mald)
    • 2 tsk

      Senapsfrö
    • 1 msk

      Kardemumma (hel)
    • 2 msk

      Asiatisk fisksås
    • 1.30 dl

      Kokosmjölk
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    •  

      el. korianderblad
    • 1 msk

      Matolja (jordnöt)
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    •  

      t.ex. jasminris
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt förpackning (ca 20 min).

    2. Finhacka persilja el. koriander.
      Skiva och mosa vitlök. Riv ingefära.
      Skala räkorna och skär bort tarmen.

    3. Hetta upp (wok-)panna på högsta värme och stringla matolja runt kanterna så att pannan täcks av ett tunt lager fett.

      Lägg i räkorna när pannan är het.
      Tillsätt vitlök, ingefära, chilipulver, gurkmeja, senapsfrö, kardemumma och fisksås. Woka 1-2 min tills räkorna blivit röda. Rör om då och då. 

    4. Tillsätt kokosmjölk.
      Koka upp och låt småkoka i 3 min.
      Smaka av med salt och peppar.
      Strö över persilja eller koriander.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga skaldjursrätter är ofta klart kraftfulla, kaloririka kompositioner. Exempel på detta är t.ex. Kungskrabba i svartpepparsås och wokade tigerräkor. Kryddigheten i kombination med kraftfullheten ställer krav på kryddiga, smakrika och kraftfull  LÄS MER
Kockens tips!

Koriander ger en mer påtaglig asiatisk smak, men alla gillar inte denna speciella krydda. Persilja är då ett bra alternativ.

Kommentar
Liknande recept
Om oss