Julens vegetariska glöggade wokBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Julens vegetariska glöggade wok

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Rödkål
    • 100 gram

      Kikärter (burk)
    • 2 styck

      Rödlök
    • 10 cm

      Purjolök
    • 2 styck

      Chilifrukt
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Vegetarisk buljongtärning
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Potatismjöl
    • 2 msk

      Soja
    • 2 tsk

      Glöggkryddor
    • 2 msk

      Rapsolja
  • Gör så här:
    1. Strimla rödkål. Skala och skiva lök. Skiva purjolök, gärna mycket av de gröna bladen. Purjolöken bör badas i kalltvatten efter att den skivats för att tvätta bort grus. Strimla chili. Krossa vitlök.
       
    2. Blanda potatismjöl med vatten, soja och peppar ordentligt i en skål. Smula ner buljongtärning i såsblandningen.
       
    3. Hetta upp en wok eller traktörpanna med olja. Lägg ner grönsaker, ärter, chili och vitlök. Ge alltsammans en hastig stekning på hög värme under ständig omrörning under ett par minuter.
       
    4. När grönsaksblandningen är färdigwokad hälls den välblandade såsen ner i pannan. Puttra med i någon minut.
Kockens tips!

Ätes som en del av det vegetariska julbordet eller som huvudrätt med valfri grynblandning på sidan eller med  kokt pasta/nudlar medblandade i såsen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Julig nötblandning

Julig nötblandning

20 minEnkelt

0 voting
Juliga saffransscones
Om oss