Vitlöksmarinerad kyckling med oregano & honungsglacerade rotfrukter (Diet)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vitlöksmarinerad kyckling med oregano & honungsglacerade rotfrukter (Diet)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 900 gram

      Kycklingfilé
    • 2 styck

      Palsternacka
    • 1 styck

      Kålrot
    • 2 styck

      Rödlök
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 4 kvist

      Oregano (färsk)
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 msk

      Honung (flytande)
    • 1 msk

      Olivolja till stekning
    • 2 tsk

      Havssalt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C. Finhacka oregano och vitlök. Blanda med havssalt och nymalen svartpeppar.

    2. Bryn kycklingfiléerna runt om i medelvarm panna i olivoljan tills de fått fin färg runt om. Ta upp filéerna. Lägg på en rejäl bit aluminiumfolie.

    3. Klappa in kryddblandningen runt om. Slå om folien. Lägg hela paketet i en ugnsform. Stek i ugn 20-25 minuter.

    4. Skala och skär pasternacka i stavar. Skala och skär kålrot och rödlök i fina klyftor. Sprid ut i en stor ugnsäker form eller på plåt. Ringla över olja och honung. Salta. 

    5. Ta ut kycklingen. Låt vila i folien på bänken fram till servering.

    6. Sätt ugnen på 220°C. Sätt in rotsakerna i ugnen 30-40 minuter. Servera till kycklingen. Garnera med oregano.

KOCK: Dietkokboken xDietkokboken x

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Originalets portionsvikt ganska lågt. Mängd kyckling har ökats till 1,5 filéer per portion.

Kommentar
Om oss