Vitlöksmarinerad kyckling med oregano & honungsglacerade rotfrukter

Vitlöksmarinerad kyckling med oregano & honungsglacerade rotfrukter

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Kycklingfilé
    • 2 styck

      Palsternacka
    • 1 styck

      Kålrot
    • 2 styck

      Rödlök
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 4 kvist

      Oregano (färsk)
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 msk

      Honung (flytande)
    • 0.50 msk

      Olivolja till stekning
    • 1 tsk

      Havssalt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C. Finhacka oregano och vitlök. Blanda med havssalt och nymalen svartpeppar.

    2. Bryn kycklingfiléerna runt om i medelvarm panna i olivoljan tills de fått fin färg runt om. Ta upp filéerna. Lägg på en rejäl bit aluminiumfolie.

    3. Klappa in kryddblandningen runt om. Slå om folien. Lägg hela paketet i en ugnsform. Stek i ugn 20-25 minuter.

    4. Skala och skär pasternacka i stavar. Skala och skär kålrot och rödlök i fina klyftor. Sprid ut i en stor ugnsäker form eller på plåt. Ringla över olja och honung. Salta. 

    5. Ta ut kycklingen. Låt vila i folien på bänken fram till servering.

    6. Sätt ugnen på 220°C. Sätt in rotsakerna i ugnen 30-40 minuter. Servera till kycklingen. Garnera med oregano.

KOCK: Nina EkelöfNina Ekelöf

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss