Vildand med polenta, choklad och äppleBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vildand med polenta, choklad och äpple

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 17 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Vildandsbröst (med skinn)
    • 1 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 tsk

      Strösocker
    • 2 dl

      Rött vin
    • 1 styck

      Stjärnanis
    • 1 msk

      Viltfond (konc)
    • 2 dl

      Vatten
    • 2 tsk

      Smör
    • 20 gram

      Mörk choklad (70%)
    • 1 liter

      Kycklingbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 200 gram

      Polentagryn
    • 2 st liten

      Äpple (rött)
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Slå på rödvin. Koka ner till hälften. Slå på viltfond och vatten. Koka ner till hälften. Smaka av med salt och peppar.

    2. Koka upp kycklingbuljong. Vispa i polentagryn. Koka sakta i cirka 30 minuter. Rör hela tiden. Blir den för tjock tillsätter du bara mer vätska.

    3. Klyfta äpplen. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek äppelklyftorna. Tillsätt socker. Låt äpplena glaseras lite. Vänd runt med finhackad persilja.

    4. Skär några snitt i skinnet på andbröst. Hetta upp en stekpanna. Lägg i ankbrösten med skinnsidan neråt. Lägg i smör. Stek på medelvärme i 3-4 minuter. Vänd och ös brösten med fettet. Tag innertemperaturen som ska vara 57-58°C.

    5. Vänd i choklad och smör i såsen. Montera i smör i polentan. Kontrollera att den är krämig. Lägg upp på tallrik och klipp eventuellt över lite krasse.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kommentar
Om oss