Choklad- och hasselnötskakorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Choklad- och hasselnötskakor

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 20 st)

    • 100 gram

      Hasselnötter
    • 150 gram

      Smör
    • 2 dl

      Farinsocker
    • 1 styck

      Skal från apelsin
    • 1 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Vaniljsocker
    • 0.50 tsk

      Bakpulver
    • 200 gram

      Mörk choklad (70%)
    •  

      Plastfilm
    •  

      Bakplåtspapper
  • Gör så här:
    1. Låt smöret bli rumsvarmt.
      Riv apelsinskal.
      Grovhacka choklad.
       
    2. Hetta upp en torr stekpanna och rosta nötterna i cirka 8 minuter. Gnugga nötterna med en torr handduk så att skalet försvinner. Lägg åt sidan.
       
    3. Vispa smör, farinsocker och apelsinskal poröst. Vispa ner ett ägg i taget.
       
    4. Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner detta i smeten. Tillsätt choklad och hela hasselnötter. Rör om. 
       
    5. Rulla ihop smeten i plastfilm till en korv. Lägg rullen i frysen 10-15 minuter, tills den är halvhård. Sätt ugnen på 175°C.
       
    6. Ta ut rullen och ta bort plastfilmen. Skär den i cm-tjocka skivor och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen i cirka 8 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Choklad- och pecanbars
Om oss