Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta

Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta

  • 1 voting
    1Recension
    • 5 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 kilo

      Oxsvans
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 st stor

      Morot
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 4 dl

      Vitt vin
    • 1 burk

      Passerade tomater
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Vatten
    •  

      Vetemjöl
    •  

      Salt & peppar
    • 1 burk

      Borlottibönor burk (med spad)
    • 1 dl

      Polentagryn
  • Gör så här:
    1. Vänd oxsvans i mjöl. Stek i smör i en het panna. Lägg över köttet i en gryta.

    2. Skala alla grönsaker. Lägg i grytan tillsammans med övriga ingredienser. Häll i vatten så det täcker. Ställ på spisen och koka upp. Lägg på ett lock och låt puttra i cirka 4 timmar eller tills köttet släpper från benen.

    3. Koka upp vatten till polenta. Rör i gryn i det kokande vattnet. Koka sakta under omrörning i minst 20 minuter. Späd eventuellt med mer vatten, konsistensen ska vara som en gröt. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i form och låt stelna.

    4. Plocka upp oxsvansen. Plocka köttet från benen. Koka ihop buljongen till hälften ungefär. Vänd i bönor och kött.

    5. Skär polentan i portionsbitar. Stek i smör. Servera och njut.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kockens tips!

Oxsvans ger en fantastisk buljong.

Kommentar
Om oss