Vild tacoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vild taco

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal tacos

    • 400 gram

      Viltfärs
    • 12 styck

      Tacoskal (hårda)
    • 1 förp.

      Taco spicemix
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 2 dl

      Hårdost (riven)
    •  

      Sallatsblad
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 150 gram

      Lingonsylt (rårörda)
    • 2 msk

      Jalapeno inlagd (skivad)
  • Gör så här:
    1. Bryn köttfärsen i matfettet på medelhög värme. Finfördela köttet med hjälp av en trägaffel e.d.

    2. Tillsätt kryddmix och vatten. Låt koka utan lock i 5-10 minuter, tills vätskan har kokat in. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål.

    3. Sätt ugnen på 175ºC.

    4. Skala och finhacka lök. Ansa paprika (ta bort skaft och vitt innanmäte) och finhacka den. Riv sallat och riv hårdost. Lägg ingredienserna i olika skålar.

    5. Finhacka jalapeno och blanda med lingonsylt. Lägg i en skål.

    6. Lägg in tacoskalen i ugnen i ca 3 minuter.

    7. Ställ fram skal och skålar och låt gästerna blanda enligt egen smak.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Texmex är vanligtvis kraftfull, smakrik mat. Däremot är risrätter oftare magrare, mindre kaloririka och vanligen mildare anrättningar.   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vild makaronipytt
0 voting
Vilda Grytan
Om oss