Vild makaronipyttBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vild makaronipytt

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 dl

      Makaroner
    • 400 gram

      Viltkött (köttrester)
    • 2 styck

      Schalottenlök
    • 2 styck

      Paprika (röd/gul/orange)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 styck

      Morot
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Viltfond (konc)
    • 2 msk

      Matfett (smör)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillval:
    • 1 dl

      Portvin
  • Gör så här:
    1. Koka makaroner enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i såll.

    2. Ansa paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte) och skär i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morot och tärna. Skär köttet i tärningar.

    3. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Tillsätt kött, paprika, lök, morot. Stek ett par minuter. Rör om.

    4. Tillsätt fond+vatten och ev. portvin. Höj temperaturen och låt koka i 3-4 minuter tills vätskan tjocknat.

    5. Blanda pasta med kött och grönsaker. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Är sältan emellertid den utmärkande sm  LÄS MER
Kockens tips!

För att få mer karaktär på smaken kan hälften av vattnet och den koncentrerade fonden bytas ut mot portvin.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vild taco

Vild taco

35 minMedel

0 voting
Vilda Grytan
Om oss