Våfflor med räkor och tångkaviar

Våfflor med räkor och tångkaviar

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    40 Sats (à 40 hjärtan)

    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 100 gram

      Tångkaviar (svart)
    •  

      el. stenbitsrom
    • 500 gram

      Räkor (oskalade)
    •  

      Dill
    • Våfflor:
    • 100 gram

      Smör
    • 4 dl

      Mjölk
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bakpulver
    •  

      Smör till gräddning
  • Gör så här:
    1. Smält matfett och låt det svalna.

    2. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt hälften av mjölken under omröring till en jämn smet.

    3. Rör ner resten av mjölken, samt det avsvalnade matfettet. 

    4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett.

    5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den.
      Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.

    6. Skala räkor.

    7. Blanda crème fraiche med kaviar.

    8. Lägg en klick romröra på varje hjärta. Toppa med räkor.

    9. Garnera med dill.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Våfflor

Våfflor

45 minEnkelt

Om oss