Våfflor med basilikaost och parmaskinkaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Våfflor med basilikaost och parmaskinka

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 40 hjärtan)

    • 200 gram

      Philadelphiaost
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 kruka

      Basilika (färsk)
    • 0.50 styck

      Skal från citron
    • 6 skiva

      Lufttorkad skinka
    • 10 styck

      Physalis
    •  

      Salt
    • Våfflor:
    • 100 gram

      Smör
    • 4 dl

      Mjölk
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bakpulver
    •  

      Smör till gräddning
  • Gör så här:
    1. Smält matfett och låt det svalna.

    2. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt hälften av mjölken under omröring till en jämn smet.

    3. Rör ner resten av mjölken, samt det avsvalnade matfettet. 

    4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett.

    5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den.
      Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.

    6. Mixa philadelphia, olivolja, basilika, citronskal och salt med en stavmixer.

    7. Dela skinkan i mindre bitar. Halvera physalis.

    8. Lägg en klick basilikaost på våffelhjärtan. Toppa med skinka physalis.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Våfflor

Våfflor

45 minEnkelt

Om oss