Våfflor

Våfflor

  • 1 voting
    1Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal våfflor

    • 100 gram

      Smör el. margarin
    • 4 dl

      Mjölk
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bakpulver
    •  

      Smör till gräddning
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 2 dl

      Sylt
    •  

      Florsocker
  • Gör så här:
    1. Smält matfett och låt det svalna.

    2. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt hälften av mjölken under omröring till en jämn smet.

    3. Rör ner resten av mjölken, samt det avsvalnade matfettet. 

    4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett.

    5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.

    6. Vispa under tiden grädde. Pudra våfflorna eventuellt med lite florsocker. Servera våfflorna med grädde och sylt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

JÄMFÖR

Våfflor med jäst

Våfflor med jäst

  • 30 min
  • 9 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Bakpulvervåfflor bör ätas nygräddade. Våfflor med jäst är frasiga även sedan de kallnat. Jästvåfflor tar ca 30 min längre tid då smeten måste jäsas.

Undvik att öppna och titta på våfflan vid gräddning. Ta tid hur många minuter som är lagom per våffla. Räkna med 3 min+/st.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Våfflor Italia

Våfflor Italia

1 h 10 minMedel

Om oss