Våfflor med fetaost och nektarinBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Våfflor med fetaost och nektarin

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 40 hjärtan)

    • 2 styck

      Nektarin (färsk)
    • 150 gram

      Fetaost
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 0.50 msk

      Koriander (färskhackad)
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • Våfflor:
    • 400 gram

      Vetemjöl
    • 175 gram

      Smör
    • 6 dl

      Mjölk
    • 2 styck

      Ägg
    • 1.50 tsk

      Bakpulver
    • 1.50 tsk

      Vaniljsocker
    • 70 gram

      Babyspenat (färsk)
  • Gör så här:
    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk och smält smör. Vispa ordentligt med en elvisp.

    2. Blanda i babyspenaten med en mixerstav.

    3. Låt smeten stå svalt cirka 30 minuter innan våfflorna ska gräddas. Smeten ska vara tjockflytande.

    4. Grädda våfflorna och lägg dem gärna på ett galler.

    5. Kärna ur och skär nektarin i småbitar. Skala och finhacka rödlök. Smula fetaost.

    6. Blanda nektarin, rödlök, feta, olivolja och koriander i en bunke.

    7. Lägg en klick på varje våffelhjärta.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Våfflor

Våfflor

45 minEnkelt

Om oss