15 min( + 2 h )
11 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
8 Bitar (8st/rulle)
3 dl
Färdigkokt sushiris1 blad
Nori (ark ca 20x20 cm)50 gram
Tonfiskfilé (färsk)50 gram
Räkor (rensade)Wasabipasta
Grönsaker
Sesamfrö
Ingefära (inlagd)
Soja (japansk)
Plastfilm
Sushiverktyg >
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
En uramaki är en ut-och-invänd futomaki, dvs riset är på utsidan och sjögräset på insidan. Den är lite omständligare att göra. Denna sushivariant uppfanns i Amerika pga att amerikanare fann sjögräset oaptitligt. Den kallas också för California Rolls.
Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).