Uramaki - sushi inside-out (California Rolls)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Uramaki - sushi inside-out (California Rolls)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 2 h )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Bitar (8st/rulle)

    • 3 dl

      Färdigkokt sushiris
    • 1 blad

      Nori (ark ca 20x20 cm)
    • 50 gram

      Tonfiskfilé (färsk)
    • 50 gram

      Räkor (rensade)
    •  

      Wasabipasta
    • Tillval:
    •  

      Grönsaker
    •  

      Sesamfrö
    • Tillbehör:
    •  

      Ingefära (inlagd)
    •  

      Soja (japansk)
    •  

      Plastfilm
    •  

      Sushiverktyg >
  • Gör så här:
    1. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

    2. Skär fisken i bitar eller strimlor. Skär ev. grönsaker i strimlor. Variera gärna innehåll efter egen smak.

    3. Forma rullar. Se Sushi-skolan (länk nederst i ingredienslistan).

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kockens tips!

En uramaki är en ut-och-invänd futomaki, dvs riset är på utsidan och sjögräset på insidan. Den är lite omständligare att göra. Denna sushivariant uppfanns i Amerika pga att amerikanare fann sjögräset oaptitligt. Den kallas också för California Rolls.

Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Spring rolls

Spring rolls

30 minMedel

Om oss