Nigiri sushi / Edo mae zushi (Sushi à la Tokyo)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Nigiri sushi / Edo mae zushi (Sushi à la Tokyo)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 2 h )

    • 11 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal satser

    • 8 dl

      Färdigkokt sushiris
    • 60 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 60 gram

      Tonfiskfilé (färsk)
    • 4 styck

      Tigerräkor
    • 0.50 styck

      Avokado
    •  

      Wasabipasta
    • Tillbehör:
    •  

      Ingefära (inlagd)
    •  

      Soja (japansk)
    •  

      Sushiverktyg >
    •  

      Ger 16 bitar/sats
    •  

      Om rå fisk >
  • Gör så här:
    1. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept.

      Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp.
      Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

    2. Skär fisk i lagom stora bitar. Skala skaldjur och skär en skåra undertill och vik upp.
      Skala och skiva avokado.

    3. Forma priskorvsliknande risbollar.
      Forma nigiri  + påläggsalternativ >>

    4. Lägg fisk, skaldjur m.m. på risbollarna.
      Servera med inlagd ingefära och soja,
      samt eventuellt en klick wasabi till.

    Läs mer: Om sushi >> Sushiskolan >>

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kockens tips!

Nigiri zushi (Edo mae) är handkramade "riskorvar" toppad med fisk, skaldjur eller annat. Nigiri är populärt i Tokyoområdet.
(Edo = namn på Tokyo fram till 1868).
Kasta överblivet ris. Ris blandat med sushi­vinäger sätter igång en jäsningsprocess.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
8 bitars sushi

8 bitars sushi

1 hAvancerat

0 voting
Sushivinäger (sushi-su)
Om oss