30 min( + 2 h )
11 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
1 Antal satser
8 dl
Färdigkokt sushiris60 gram
Laxfilé (färsk)60 gram
Tonfiskfilé (färsk)4 styck
Tigerräkor0.50 styck
AvokadoWasabipasta
Ingefära (inlagd)
Soja (japansk)
Sushiverktyg >
Ger 16 bitar/sats
Om rå fisk >
Läs mer: Om sushi >> Sushiskolan >>
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Nigiri zushi (Edo mae) är handkramade "riskorvar" toppad med fisk, skaldjur eller annat. Nigiri är populärt i Tokyoområdet.
(Edo = namn på Tokyo fram till 1868).
Kasta överblivet ris. Ris blandat med sushivinäger sätter igång en jäsningsprocess.