Tamarimarinerade lammracksBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tamarimarinerade lammracks

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 12 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Lammrack
    • Marinad:
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 dl

      Tamarisoja
    • 1 tsk

      Havssalt
    • 1 styck

      Chilifrukt
    • 1 tsk

      Rosmarin (torkad)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 0.50 styck

      Citron
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Polkabeta
    • 2 styck

      Rödbetor
    • 100 gram

      Rucolasallat
    • 1 tsk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Marinad: Ansa och finhacka chilifrukten. Blanda alla ingredienserna inkl. pressad citronjuice. Lägg racksen i en bunke och häll över såsen. Marinera i rumstemperatur i cirka 20 minuter.

    2. Sätt ugnen på 200°C.
      Skala och tärna betorna.
      Lägg över i ugnssäker form.
      Häll på lite olivolja och salta.
      Sätt in i ugnen i 40 minuter.

    3. Ta racksen ur marinaden.
      Hetta upp en grillpanna på högsta värme och grilla hastigt till fin yta på båda sidorna. Lägg över i ugnssäker form.

      Slå på marinaden. Sänk ugnsvärmen till 150°C och sätt in i 15 minuter.

    4. Ta ut betorna ur ugnen och blanda dem med rucola och pressad citronjuice.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

I brist på polkabetor används rödbetor. I brist på tamarisoja används annan japansk soja.

80% av fettet sitter i fettkanten. En hel del förvinner ner i pannan när racksen tillagas.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillade lammracks

Grillade lammracks

45 minEnkelt

Om oss