Grillade lammracks med ramslöksrisotto

Grillade lammracks med ramslöksrisotto

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 12 styck

      Lammrack
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 3 dl

      Arborioris
    • 2 dl

      Vitt vin
    • 1 liter

      Vatten
    • 2 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 1 dl

      Olivolja
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 50 gram

      Ramslök (el. sticklök)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Värm vattnet och tillsätt buljongen i en kastrull för sig.
    2. Finhacka en vitlöksklyfta, löken och fräs mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme, utan att den får färg. Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut tills riset blir blankt. Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Rör om hela tiden. 
    3. Tillsätt den varma buljongen lite i taget, ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen. Rör om ofta och sänk värmen.
    4. Ta bort från värmen, vänd ner riven parmesanost och hackad ramslök. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Stek lammracksen, cirka 3 minuter på varje sida. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar. Vispa eventuellt ur pannan med lite rödvin, tillsätt en klick smör och servera skyn till lammet.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

När det inte är ramslökssäsong kan man använda sticklök eller en liten purjolök.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillade lammracks

Grillade lammracks

45 minEnkelt

0 voting
Tamarimarinerade lammracks

Tamarimarinerade lammracks

1 h 15 minAvancerat

Om oss