Grillade lammracksBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade lammracks

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Lammrack
    •  

      Matolja
    •  

      Vitlök ?
    • 1 msk

      Timjan (torkad)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Aluminiumfolie
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara rumstempererat. Förbered tillbehör till maten.

    2. Skär bort senor och fett på köttbiten. Önskas vitlökssmak, gnid in köttet med vitlöksklyfta.

    3. Linda aluminiumfolie runt benknotorna (för att de inte skall brännas svarta). Pensla köttet med lite matolja och krydda med timjan och peppar.

    4. Grilla 10-15 min på bensidan och 5-7 min på köttsidan till fin färg och beroende på hur genom­stekt som man vill ha köttet. Testa med ett snitt i köttbiten. Låt köttet vila i 5-10 min före servering. Salta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Grillad majs

Grillad majs

  • 20 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Grillad skivad bakpotatis

Grillad skivad bakpotatis

  • 15 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är ofta kryddiga, gärna på klassiskt vis med vitlök och rosmarin. Lammrätter kan också vara kryddiga tack vare en kryddig marinad.  LÄS MER
Kockens tips!

Lammrack är halverad lammsadel. Det går naturligtvis att grilla en hel lammsadel eller skivad sadel, dvs lammkotletter eller rack i bitar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tamarimarinerade lammracks

Tamarimarinerade lammracks

1 h 15 minAvancerat

Om oss