Tagliatelle med kycklingbologneseBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tagliatelle med kycklingbolognese

  • 1 voting
    1Recension
    • 3 h 20 min

    • 13 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Tagliatelle (bandpasta)
    • 2 msk

      Gul lök (hackad)
    • 1 st liten

      Morot
    • 0.50 stjälk

      Stjälkselleri
    • 350 gram

      Kycklingfärs
    • 75 gram

      Smör el. margarin
    • 3 msk

      Olivolja
    • 2.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 dl

      Matlagningsgrädde
    • 1 krm

      Muskot (riven)
    • 500 gram

      Tomater (hela / burk)
    • 1.50 dl

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala morötter och lök. Finhacka lök. Fintärna morötter och skiva selleri smått.

    2. Hetta upp hälften av smöret/margarinet med olivoljan i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme och fräs löken i några minuter tills mjuk och glansig.

    3. Tillsätt morötter och selleri och fortsätt fräsa tills grönsakerna börjar ta färg. Lägg i kycklingfärsen och findela den med en trägaffel. Strö över salt och stek tills köttet är genomstekt. Rör om då och då.

    4. Tillsätt vin och låt koka tills all vätska har kokat bort. Häll i grädden, riv över muskot och fortsätt koka tills det mesta av grädden kokat in.

    5. Hacka tomater. Tillsätt detta och spadet. Rör om. Sänk till låg värme när såsen börjat koka. Sjud utan lock i ca 3 timmar. Rör om emellanåt. Späd med lite vatten om så behövs för att inte bränna.

    6. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen, resten av smöret och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt sötaktiga, sällan kraftigt söta. Sötman hittar man vanligtvis i såsen, men skapas ibland av söta ingredienser som mango. Ibland är sötman svag varvid rätten klassas som neutral eller så är anrätt  LÄS MER
Kockens tips!

För att slippa den långa tillagningstiden innan middag så kan såsen tillagas i förväg och ställas i kylskåp eller frysas in. Tillsätt några matskedar vatten när den värms.

Kommentar
Liknande recept
Om oss