Gräddig Tagliatelle med gorgonzolaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gräddig Tagliatelle med gorgonzola

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Tagliatelle (färsk)
    • 20 gram

      Smör
    • 1 stjälk

      Stjälkselleri
    • 3 dl

      Grädde
    • 250 gram

      Ricotta
    • 200 gram

      Gorgonzola
    •  

      Salt till smaksättning
  • Gör så här:
    1. Koka pasta i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen.
       
    2. Smält smör i en annan kastrull.
      Skiva selleri och lägg i. Låt fräsa på medelvärme i ett par minuter.
       
    3. Rör ner grädde, ricotta och gorgonzola med sellerin. Koka upp under omröring. Stäng av plattan och låt eftersjuda någon minut.
       
    4. Blanda såsen med pastan.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kockens tips!

 

Det går naturligtvis att använda torkad pasta eller andra pastasorter t.ex. spagetti, liksom olika sorters ädelost.

Kommentar
Liknande recept
Om oss