Tacos med ankbröst och svart böndipBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tacos med ankbröst och svart böndip

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 16 styck

      Tacoskal (hårda)
    • 2 styck

      Ankbröst (med skinn)
    • 1 msk

      Smör el. margarin
    • 2 styck

      Mango
    • 5 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 3 dl

      Svart bönröra (burk)
    • 1.50 dl

      Chilisås
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C.

    2. Stek ankbrösten i matfett på hög värme i en stekpanna tills ytan fått fin färg, cirka 5 minuter på fettsidan och 3 minuter på köttsidan. Salta och peppra. Sätt in en stektermometer långt in i mittten av köttet.

    3. Sätt in i ugnen i cirka 1 timme till innertemperatur 58°C. 

    4. Värm tacoskalen i ugnen de sista 5 minutrarna,

    5. Hacka grönsakerna och fyll de varma tacoskalen med grönsaker och svart böndipp.

    6. Skiva ankbrösten på längden och lägg brösten ovanpå grönsakerna. Toppa med stark chilisås (exempelvis grön mexikansk jalapenossås som på bilden).

    7. Lägg upp på tallrik. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vild taco

Vild taco

35 minMedel

0 voting
Klassisk taco med köttfärs
Om oss