Klassisk taco med köttfärsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Klassisk taco med köttfärs

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal tacos

    • 12 styck

      Tacoskal (hårda)
    • 400 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 1 förp.

      Taco spicemix
    • 1 msk

      Smör el. margarin
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Hårdost (riven)
    • 1 huvud

      Isbergssallat
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 4 styck

      Tomater
    • 10 skiva

      Jalapeno inlagd (röd)
    •  

      Tacosås - medium
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC.

    2. Bryn köttfärsen i matfettet på medelhög värme. Fördela färsen med en trägaffel.

    3. Tillsätt kryddmix och vatten. Låt koka utan lock 5-10 minuter, tills vätskan har kokat in.

    4. Värm upp tacoskalen i ugnen på i ca 3 minuter.

    5. Hacka grönsakerna. Fyll tacoskalen med grönsaker, ost, köttfärs och het jalapeno.
      Toppa med créme fraiche och medelstark tacosås.

    6. Lägg upp på tallrik.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kockens tips!

Begreppsförvirringen är stor avseende tortillas, tacos och nachos. Menyse definierar dock enligt följande:
Tortilla = mjuka tunna majspannkakor.
Taco = Hårda vikta tunna majsbröd.
Nacho = Hårda tortillachips.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vild taco

Vild taco

35 minMedel

0 voting
Köttfärs - grundrecept
Om oss