1 h 30 min
14 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
500 gram
Köttfärs (blandfärs)14 styck
Vitkålsblad0.50 dl
Långkornigt ris1 styck
Gul lök2 dl
Mjölk el. vatten1 tsk
Salt1 krm
Vitpeppar2 msk
Soja2 msk
Sirap (ljus)2 msk
Kalvfond (konc)Matfett till stekning
0.80 kilo
PotatisLingonsylt
Tandpetare
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Passar till
Kåldolmar är en klassisk svensk rätt, fast med turkiskt ursprung (dolma). Tillagningen är tidsödande, men laga gärna en stor sats och frys in. Kåldolmar till många passar att steka i ugn. En långpanna rymmer ca 40 dolmar (ca 12 portioner).