Svensk rarebitBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svensk rarebit

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Cheddarost (lagrad)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Öl (3.5%)
    • 1 tsk

      Senapspulver (engelsk)
    • 4 st stor

      Vitt matbröd
    • 1 msk

      Smör el. margarin
    • 2 kvist

      Persilja
    •  

      Vitpeppar till smaksättn.
    • Tillbehör:
    • 1 huvud

      Isbergssallat
  • Gör så här:
    1. Skär eller riv osten i små bitar. (Osthyvel fungerar utmärkt). Vispa upp ägget med gaffel i en kopp.

    2. Smält smör i en kastrull på svag värme. Tillsätt ost, senap och lite peppar. Tillsätt öl lite i taget när osten börjar smälta. Därefter uppvispat ägg. Rör tills blandningen är jämn och tjock.

    3. Rosta bröd. Bred ostmassan på brödet. Klipp persilja över. Krydda.

    4. Servera med sallat och gärna med en vinägrett till.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Passar till

Vinägrett - grundrecept

Vinägrett - grundrecept

  • 5 min
  • 9 Ingredienser
  • Enkelt
Welsh rarebit

Welsh rarebit

  • 20 min
  • 13 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Detta är ett försvenskat recept av Welsh rarebit, dvs lite enklare att laga och mindre kryddstarkt. För "riktig" rarebit se Welsh rarebit.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Welsh rarebit

Welsh rarebit

20 minEnkelt

Om oss