Svensk Caesarsallad till matenBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svensk Caesarsallad till maten

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 15 min )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kruka

      Romansallat (baby)
    •  

      el. annan sallat
    • 2 msk

      Gräslök (hackad)
    •  

      eller torkad
    •  

      Parmesanost
    •  

      Smör el. margarin
    • Tillbehör:
    • 1 dl

      Caesardressing
    •  

      Brödkrutonger
  • Gör så här:
    1. Finns inte färdig dressing eller brödkrutonger, börja med att tillaga dessa tillbehör. Riv parmesan.
       
    2. Skölj och riv sallad i mindre bitar.
      Lägg salladen i en skål, tillsätt parmesan och häll över dressingen strax före servering. Blanda väl. Lägg upp och garnera med gräslök.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Krutonger (rostade brödtärningar)

Krutonger (rostade brödtärningar)

  • 15 min
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Rätten uppfanns av Caesar Cardini år 1924, som drev en restaurang i Tijuana i norra Mexico. Såsen skall egentligen tillredas vid bordet, om det skall vara orginal. Gräslök ingår inte i originalreceptet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Svensk caesarsallad till maten
Om oss