Krutonger (rostade brödtärningar)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krutonger (rostade brödtärningar)

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 skiva

      Formfranska
    •  

      el. ljust bröd
    •  

      Smör el. margarin
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • Ungsmarinad:
    • 1 dl

      Olivolja
    • 2 msk

      Parmesan (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Skär bort kanterna på brödet. Skär brödet i små kuber, trekanter e.d.

    2. Rostade krutonger
      Rosta dem vackert bruna i torr stekpanna
      på medelhög värme. Alternativt i brödrost. Rostade krutonger kan sparas.

    3. Smörstekta krutonger
      Gnid in stekpannan med en halva vitlök. Tillsätt smör och stek på medelhög värme.

    4. Krutonger i ugn (175°C)
      Blanda olja, pressad vitlök och finriven ost i en skål. Lägg i krutongerna och vänd om försiktigt. Lägg på ungsplåt i övre delen av ugnen ca 10 minuter, tills de fått fin färg.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Krutonger är ett utmärkt tillbehör till sallader, soppor mm. De skall vara krispigt knaper­stekta. Variera form enligt eget tycke: kors, trekanter, äggform, hjärtform, halvmånar, eller helt enkelt små kuber. Kan serveras urhålade med fin ragufyllning i mitten.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rostade rotsaker

Rostade rotsaker

30 minEnkelt

5 votings
Rostade pumpakärnor
Om oss