Pärongelé (tillbehör till mat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pärongelé (tillbehör till mat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 10 h )

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Päron
    • 2 styck

      Äpple (syrligt)
    • 1 msk

      Citronjuice
    • 2 msk

      Sambal oelekpasta
    • 5 styck

      Gelatinblad
  • Gör så här:
    1. Lägg gelatinblad i lite kallt vatten i 5 min. 

    2. Skala päron och äpple och ta bort kärnhus.
      Mixa dem med citronsaft i en hushållsmixer till jämn, fin puré/mos.

    3. Ta ur gelatin­bladen och blanda med sambal oelekpasta. Rör om tills gelatinbladen smält. Vill de inte smälta, värm på lätt.

    4. Häll massan i en flat bred form och ställ in i kylskåpet över natt, så att den stelnar.

      Inför måltid:
    5. Vänd upp och ner på formen och skär i tärningar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Gelé passar till allehanda kötträtter, även till olika köttsmörgåsar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pärongelé

Pärongelé

15 minMedel

0 voting
Svensk caesarsallad till maten
Om oss