Svamplasagne med fänkål och persiljaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svamplasagne med fänkål och persilja

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 10 styck

      Lasagneplattor
    • 500 gram

      Blandsvamp
    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 150 gram

      Bladspenat (färsk)
    • 75 gram

      Smör
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1 liter

      Mjölk
    •  

      Salt & peppar
    • 2 styck

      Fänkål
    • 0.50 kruka

      Persilja
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skär ner svamp i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Smält smör i en vid kastrull. Lägg i svampen. Låt den få lite färg. Lägg i lök och vitlök. Fräs ytterligare 5 minuter.

    3. Pudra över mjöl. Rör runt noggrant. Slå på mjölk, lite i taget, under omrörning. Koka upp försiktigt under omrörning. Koka på svag värme i cirka 10 minuter.

    4. Varva i en ugnsfast form sås, lasagneplattor och spenat. Sås längst ner och högst upp. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.

    5. Hyvla fänkål extremt tunt. Lägg i iskallt vatten cirka 10 minuter.

    6. Hacka persilja. Tag upp fänkålen. Låt den rinna av. Blanda med olivolja, persilja, pressad citron, salt och peppar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Svamplasagne

Svamplasagne

45 minMedel

Om oss