Fänkåls- och parmaöverbakad laxfiléBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fänkåls- och parmaöverbakad laxfilé

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Laxfilé (utan skinn)
    • 4 msk

      Olivolja
    • 0.50 styck

      Fänkål
    • 100 gram

      Parmesanost
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 msk

      Crème fraiche
    • 0.50 kruka

      Timjan (färsk)
    • 1 tsk

      Citronpeppar
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 50 gram

      Mangold (röd)
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 0.50 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC.
      Ansas chilifrukten, ta bort kärnor.
      Skär laxen i portionsbitar.
      Lägg laxen i smord ungsform.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Grovskär fänkål och parmesan.
      Lägg detta i matmixer.
      Tillsätt chili, crème fraiche, timjan, citronpeppar och salt.
      Mixa till slät massa.

    4. Fördela mixet på laxbitarna.
      Sätt in i ugnen i cirka 8 minuter.

    5. Lägg upp laxen på en mangoldbädd.
      Servera med ris och citronklyfta.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hasselsmörbakad laxfilé
0 voting
Nässelöverbakad laxfilé
Om oss