SvamplasagneBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svamplasagne

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 10 styck

      Lasagneplattor
    • 450 gram

      Champinjoner
    • 2 styck

      Morot
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 3 msk

      Vetemjöl
    • 6 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Parmesanost
    • 4 styck

      Tomater
    • 2 kvist

      Basilika
    • 125 gram

      Mozzarella
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Riv parmesa, mozzarella och morot. Skala och finhacka lök och vitlök. Kvarta svamp. Skiva tomat.

    3. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök i utan att bränna. Tillsätt morot och svamp. Fräs tills svampen har svettat ut, cirka 10 minuter.

    4. Rör ner mjöl. Tillsätt mjölk och koka upp. Tillsätt parmesan. Koka tills stuvningen tjocknar, cirka 5 minuter. Salta och peppra.

    5. Varva lasagneplattor, stuvning, tomater och basilika i en ugnsfast form. Avsluta med tomat. Strö över mozzarella.

    6. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.

    7. Servera med en grönsallad.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Risrätter är vanligtvis sma  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss