Surkålsvarianter av burkkålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Surkålsvarianter av burkkål

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Surkål (burk)
    • Med kumminsmak:
    • 2 tsk

      Kummin (hel)
    • 3 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    •  

      Salt
    • Med äpple & nötter:
    • 2 styck

      Äpple
    • 2 dl

      Gräddfil
    • 150 gram

      Keso (naturell 4%)
    • 1 dl

      Nötter
  • Gör så här:
    1. Naturell: Värm upp surkålen i lite vatten cirka 10 minuter.

    2. Surkål med kumminsmak: Skölj gärna surkålen och låt rinna av. Häll surkål, vatten, kummin och fond i en kastrull. Låt småkoka 15 minuter eller mer. Smaka av med salt. Serveras varm. Passar till fläsklägg, korv och kassler.

    3. Surkål med äpple och nötter: Låt surkålen rinna av. Grovriv äpple. Blanda surkål, äpple, gräddfil och keso. Grovhacka nötter och strö över. Serveras kall till kyckling, skinka, rostbiff.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Jämför

Surkål

Surkål

  • 1 h
  • 6 Ingredienser
  • Avancerat
Kockens tips!

Surkål är billig och nyttig mat, som tillreds av vitkål som "suras" (se Hemlagad surkål), vilket tar lång tid 2-3 veckor. Enklare är det då att köpa en burk. Tack vare syrningen blir kålen lättsmält.

Kommentar
Liknande recept
Om oss