Dillkött av kalv (köttgryta)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Dillkött av kalv (köttgryta)

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Kalvkött (benfritt)
    • 1 styck

      Morot
    • 1 styck

      Purjolök
    • 8 korn

      Vit- el. svartpeppar
    • 0.50 msk

      Salt
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • Sås:
    • 1 dl

      Dill (finhackad)
    • 6 dl

      Kalvbuljong (från koket)
    • 0.50 msk

      Ättikssprit (12%)
    • 2 tsk

      Strösocker
    • 1.50 msk

      Smör
    • 1.50 msk

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Grädde
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Ansa morot, purjolök och paprika.
      Skär dem i bitar. Strimla köttet.

    2. Köttet: Lägg köttet i en gryta. Fyll på med vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma av (ta bort köttskummet). Tillsätt morot, purjolök, peppar och salt.
      Låt koka 1-1,5 timme på medellåg värme tills köttet är mört. Fint kött går snabbare.

    3. Tillbehör: Skala och koka potatisen.

    4. Sås: Repa av dillblad och finhacka.
      Mät upp buljong från köttkoket och koka ihop med ättikssprit och socker i 5 min.

      Smält smör i en kastrull. Vispa ner mjöl. Vispa ner grädde och ättikslagen.
      Låt småkoka i 5 min. Smaka av.
      Tillsätt dill och paprika.

    5. Lägg köttet i serveringsskål, häll över sås.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Koka grönsaker - grundrecept

Koka grönsaker - grundrecept

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Syrliga kalvköttsrätter är sällsynt förekommande. Ett klassikt undantag är Dillkött av kalv, där såsen är klart syrlig tack vare ingrediensen ättika.  LÄS MER
Kockens tips!

Kalvköttet kan bytas ut mot lammkött.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Dillkött av kalv
Om oss