Currykalops av hjärta (köttgryta)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Currykalops av hjärta (köttgryta)

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kalvhjärta
    • 4 dl

      Vatten
    • 1.50 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 krm

      Svartpeppar
    • 500 gram

      Kålrot
    • 2 st stor

      Morot
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 tsk

      Curry
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Förbered: Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 minuter för att mjukna.
      Putsa hjärtat från blodådror och hinnor.
      Förkoka köttet 30-60 minuter under lock. 
      Skär köttet i skivor eller i tärningar.

    2. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och bryn köttet runt om till lite färg.

    3. Gryta: Lägg över köttet i en gryta och tillsätt vatten+fond och peppar. Salta.
      Koka under lock i cirka 30 minuter.

    4. Rotsaker: Skala kålrot, morot och lök.
      Tärna kålrot, skiva morot och klyfta lök.
      Stek dem på medelvärme i pannan med lite matfett och curry, tills de fått lite färg.
      Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    5. Tillsätt rotsaker och lök i kastrullen och koka ytterligare ca 20 min, tills rotsakerna är nästan mjuka. Garnera med persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALT. TILLBEHÖR

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är mager och smakrikmat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Currykalops av hjärta
Om oss