Strömmingslåda med dillfrön & dijonsallad

Strömmingslåda med dillfrön & dijonsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Strömming (rensad)
    • 1 dl

      Dill
    • 1 msk

      Dillfrö
    • 4 dl

      Passerade tomater
    •  

      Smör
    • Tillbehör:
    • 1 kruka

      Sallat i kruka
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 msk

      Dijonsenap
    • 0.50 dl

      Rapsolja (neutral)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Klipp bort fenor och skölj fiskfiléerna, salta och peppra. Rulla ihop med skinnsidan inåt och lägg tätt i en smord ugnsfast form. Strö på hälften av dillen, slå på tomat, dillfrö och mer dill. Sätt in mitt i ugnen i 220 grader i 20 minuter.
    2. Vispa ihop dijonsenap och olja. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner sköljd, avrunnen sallad riven i bitar och tunt skivad rödlök. Servera tillsammans med fisken.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss