Strömmingslåda med dijonsenap och purjolökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Strömming (rensad)
    • 1 styck

      Purjolök
    • 3 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Dijonsenap
    • 3 msk

      Ströbröd
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Klipp bort ryggfenor på strömming. Lägg ut filéerna på en skärbräda. Torka av med hushållspapper. Salta ordentligt. Vik ihop strömmingen. Lägg i ugnsfast form.

    3. Strimla purjolök fint. Strö över strömmingen. Blanda grädde och dijonsenap. Häll över i formen. Strö över ströbröd. Ställ in i ugnen cirka 25 minuter.

    4. Servera med kokt potatis och knäckebröd.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Wokad lamm med purjolök
Om oss