Kräftströmming (strömmingslåda)

Kräftströmming (strömmingslåda)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 1 h )

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Sill/strömming (filéer)
    • 5 dl

      Tomatjuice
    • 2 tsk

      Dillfrö
    •  

      helst färska dillkronor
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Smör
    •  

      Aluminiumfolie
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    •  

      Hårdost
    •  

      Hårt bröd
  • Gör så här:
    1. Rensa strömming.
      Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.

      Sätt ugnen på 225 grader.
      Smöra en ugnsfast form.
      Häll hälften av salt och dillfröna i botten.

    2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    3. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan inåt. Lägg dem intill varandra i formen.

    4. Häll tomatjuicen över strömmingen och strö resten av salt och dillfrön ovanpå.
      Täck med aluminiumfolie.
      Sätt in i ugnen i ca 20 min.

      Låt svalna i formen och servera den kall.

ALTERNATIV

Ansjovisströmming - en strömmingslåda

Ansjovisströmming - en strömmingslåda

  • 45 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fiskrätter är sällan sötaktiga, men det förekommer. Det är i så fall tillbehören som ger sötma. Såsen kan vara söt t.ex. som t.ex. i rätten Piggvar med linspuré och chokladsås.  LÄS MER
Kockens tips!

Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare).
Fotograf: Pål Allan.

Kommentar
Liknande recept
Om oss