Stekt äggsmörgås med ansjovisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stekt äggsmörgås med ansjovis

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 4 skiva

      Vitt matbröd
    • 2 styck

      Tomater
    • 1 huvud

      Endivsallat
    • 1 burk

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 2 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Hetta upp smör i stekpanna och stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor. Lägg upp på tallrikar.

    2. Stek ägg. Skiva tomater.

    3. Lägg endivieblad på brödet. Lägg på skivade tomater. Lägg på ägg och ansjovisfiléer.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Konsten att steka vackra ägg: Använd en ministekpanna eller en metallring i stor panna. Stek i smör. När ägget börjar stelna tillsätt lite vatten och lägg ett lock över.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Slottssås med ansjovis
Om oss